Program Schedule

Aug. 31st, 2020 (Monday)

13:30-15:00

Bus departure from NCHU

15:00-15:55

Registration, Check-in, and Forest Bath

15:55-16:00

Opening Speech

16:00-17:30

Session Chair : 台灣師範大學,游至仕

Lecture talk (90 mins): 清華大學,王道維

Application of Machine Learning in Many-body Physics of Ultracold Atoms

17:30-18:00

Coffee Break

18:00-19:30

Dinner and Registration

19:30-20:30

Session Chair : 清華大學,王道維

Research talk (60 mins): 清華大學,林晏詳

Interfacing Superconducting Artificial Atoms with Propagating Photons

Sep. 1st, 2020 (Tuesday)

08:00-09:00

Breakfast and Registration

09:00-10:30

Session Chair : 成功大學,陳泳帆

Lecture talk (90 mins):  工研院,彭錦龍

Optical frequency combs and their applications

10:30-11:00

Coffee Break

11:00-12:00

Session Chair : 工研院,彭錦龍

Research talk (60 mins): 成功大學,陳泳帆

Quantum Frequency Conversion

12:00-13:30

Lunch

13:30-15:00

Session Chair : 台灣師範大學,游至仕

Student Session I (15 mins x 6 = 90 mins)

15:00-15:30

Coffee Break

15:30-17:00

Session Chair : 清華大學,林晏詳

Student Session II (15 mins x 6 = 90 mins)

17:00-18:00

Coffee Break

18:00-19:30

Dinner

19:30-20:30

Session Chair : 中央研究院,任祥華

Research talk (60 mins): 中興大學,朱家誼

The Dynamics and Deformations of Hilbert Spaces

Sep. 2nd, 2020 (Wednesday)

08:00-09:00

Breakfast and Registration

09:00-10:30

Session Chair : 中興大學,朱家誼

Lecture talk (90 mins): 台灣師範大學,游至仕

Non-equilibrium dynamics of heavy quantum impurities immersed in a Fermi gas

10:30-11:00

Coffee Break

11:00-12:00

Session Chair : 中央研究院,陳應誠

Research talk (60 mins): 中央研究院,任祥華

Chirally coupled quantum emitters

12:00-13:30

Lunch

13:30-15:00

Session Chair : 中山大學,陳易馨

Lecture talk (90 mins): 中央研究院,陳應誠

Exploring the Origin of Quantum Advantage in Quantum Technology

15:00-15:30

Coffee Break

15:30-16:30

Session Chair : 中興大學,鄭建宗

Research talk (60 mins): 清華大學,陳鴻文

Towards Smart Manufacturing based on Optical Technologies and Artificial Intelligence

16:30-18:00

Coffee Break

18:00-19:30

Dinner

19:30-20:30

Session Chair : 清華大學,李瑞光

Research talk (60 mins): 中山大學,陳易馨

Quantum manipulation in fiber-based micro- and nano-structures

Sep. 3rd, 2020 ( Thursday)

08:00-09:00

Breakfast and Registration

09:00-10:30

Session Chair : 清華大學,李瑞光

Lecture talk (90 mins): 中興大學,郭華丞

Enhanced optical non-linearity in coupled transmons as an artificial molecule

10:30-11:00

Coffee Break

11:00-12:00

Session Chair : 中興大學,郭華丞

Research talk (60 mins): 清華大學,李瑞光

Quantum noise squeezing, wavefunction reconstruction, and it’s applications

12:00-13:30

Lunch

13:30-

Bus departure to NCHU